Szekszárdi Kadarka

Bár már Szekszárdon is alig van hagyományos Kadarka ültetvény, családunk egy háromnegyed hektáros darabot művel két kiváló dűlőben: Porkoláb-völgyben és Őcsényi-hegyen. Kizárólag hagyományos, bakművelésű tőkékről szüretelt Kadarka boraink hagyományos módon, kézi csömöszöléssel, nyílt kádon erjesztéssel készülnek, tartályban érlelődnek. Célunk olyan Kadarkával megjelenni a piacon, ami tisztán tükrözi a fajta és az aktuális évjárat kvalitásait. Vagyis, mint az a fajta genetikájából is következik, egy kadarkásan rubin színű, gyümölcsben, fűszerben és zamatban (és nem feltétlenül testben) gazdag, jól iható, elegáns bort szeretnénk készíteni. A legjobb években Szekszárd palackban hozzuk forgalomba. A zamaton és a fűszeren (fűszerpaprika elsősorban) van a hangsúly, itt tűnik ki ugyanis az öreg tőkék „hozzáadott” értéke - illatban és ízben egyaránt. Őcsényi-hegyi kadarkánk 1946-os telepítés, Porkoláb-völgyi ültetvényünk 1961-es.

Egy hozzászólás

  1. pazirik
    Posted 2014. október 8. szerda at 12:48 | Permalink

    wet

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*
*