Szekszárdon egyértelműen ebben a fajtában van a legnagyobb kitörési potenciál. Jellegzetes karakterű, tanninban gazdag, kerek, bársonyos vörösbor. Színe mély, sötét tónusú, illatában és ízében is sok gyümölccsel, főként az érett meggy jegyeivel. Mind fajborként, mind házasításokhoz kiváló, a Szekszárdi Bikavér elengedhetetlen összetevője. Hagyományos módon, nyílt kádon erjesztéssel, kézi csömöszöléssel készül, 18-24 hónapig érlelődik 500 literes ászokhordókban és tartályban, mielőtt beházasítjuk vagy palackozzuk.
-
Boraink
http://neiner.hu/wp-content/uploads/2014/10/kezmuves_png.pngKézműves
50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot, ami csak kiemelkedő évjáratban készül. Hagyományos eljárással készül, de abban az értelemben is kézműves, hogy azok a területek, ahonnan a szőlőt szüreteltük, ...