Bár már Szekszárdon is alig van hagyományos Kadarka ültetvény, családunk egy háromnegyed hektáros darabot művel két kiváló dűlőben: Porkoláb-völgyben és Őcsényi-hegyen. Kizárólag hagyományos, bakművelésű tőkékről szüretelt Kadarka boraink hagyományos módon, kézi csömöszöléssel, nyílt kádon erjesztéssel készülnek, tartályban érlelődnek. Célunk olyan Kadarkával megjelenni a piacon, ami tisztán tükrözi a fajta és az aktuális évjárat kvalitásait. Vagyis, mint az a fajta genetikájából is következik, egy kadarkásan rubin színű, gyümölcsben, fűszerben és zamatban (és nem feltétlenül testben) gazdag, jól iható, elegáns bort szeretnénk készíteni. A legjobb években Szekszárd palackban hozzuk forgalomba. A zamaton és a fűszeren (fűszerpaprika elsősorban) van a hangsúly, itt tűnik ki ugyanis az öreg tőkék „hozzáadott” értéke - illatban és ízben egyaránt. Őcsényi-hegyi kadarkánk 1946-os telepítés, Porkoláb-völgyi ültetvényünk 1961-es.
-
Boraink
http://neiner.hu/wp-content/uploads/2014/10/rozika_kicsi.pngRozika
A déli, mediterrán típusú gasztronómiai szemlélet térhódításával vált egyre gyakoribb borfajtává a rozé, mely az utóbbi években abszolút divatborrá nőtte ki magát. Pincénkben reduktív ...
Egy hozzászólás
wet